preloader

Bruxelles Port de Mer - ASBL

Vereniging van ondernemers en bewoners van de vismarkt en St. Katelijne (stcath)

wat is er gaande

26.04.2019
Bronks XL Festival
  • RIJDAG 26/4 > 20:00 - 23:00 Carte Blanche 23:00 - 03:00 (pendant la nuit) Afterparty
  • toegang gratis: Gratis
BRONKS theater voor jong publiek Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel
Carte Blanche & After Party // BRONKS XL Festival 2019.
De ambassadeurs zetten jong Brussels talent in de spotlight. Het resultaat is niet alleen een pompende show, maar ook een hard bewijs dat jongeren nog wel degelijk een offline leven hebben. De eerste festivalavond eindigt met een feestje. Zowel gevestigde waarden als beginnende deejays laten de temperatuur met enkele graden stijgen. En dit alles GRATIS. Amba’s zijn Andrea Kovačević, Noa Jacobs, Ahlaam Teghadouini, Zoë Geldhof, Sarah Janss, Karel Thys, Boris Deben, Zoë Derks, Orson Wellens, Pia Bolle Debal, Elisa Arnaut, Mery Charlova en Souhail. FREE GRATUIT GRATIS FREE GRATUIT GRATIS FREE GRATUIT GRATIS
27.04.2019
Dégustation de Rhum : La Compagnie des Indes
Walter B - Baksteenkaai 82, 1000 Brussel // Vismet
Ce samedi 27/04/2019 de 16h à 18h, WALTER B vous propose de découvrir les rhums de la compagnie des Indes !
La compagnie des Indes est née d’un embouteilleur indépendant Français : Florent Beuchet. Selon lui, les rhums de mélasse proposés sont souvent trop sucrés et aux expressions réduites. Il s’est donc employé à développer le potentiel et la variété des rhums de mélasse en voyageant et en rapportant le goût le meilleur du rhum dans chacun des pays a l’origine d’un savoir faire. Il lance d’abord des blends (assemblages), plutôt doux, puis des single cask ( des fûts uniques) soit en brut de fût soit avec réduction ( pour réduire le taux d’alcool) . et ensuite il sort des éditions limitées.

vorige evenementen

23.04.2019
Monk Live - Concerts @ Monk Café
Di 23/4 - Zo 28/6 - Wo 01/5 - Wo 5/6
entry free: Gratis
MONK BAR BRUSSEL - SINT KATELIJNESTRAAT 42, 1000 BRUSSEL
Qua sfeer en inrichting balanceert dit café tussen een Parijs ‘grand café’ en een Amsterdamse bruine kroeg. Zijn publiek telt zowel studenten, theatermensen en kunstenaars als keurige vijftigers in het art-décozaaltje, en achteraan is een spaghettirestaurant gevestigd.
17.04.2019
Markt Sint-Katelijneplein
Elke zaterdag, van 08:00 tot 17:00
Sint-Katelijneplein, 1000 Brussel
De sfeer op de markt is gezellig, er zijn mooie kramen met bloemen maar ook met fruit, groenten en ambachtelijke zeep. De "Vismet" of Vismarkt, de oude benaming van het plein en de wijk, is niet de enige verwijzing naar de oude haven die hier lag: ook vis- en zeevruchtenrestaurants herinneren daaraan. Het is een bijzonder drukke buurt met allerlei soorten zaken zoals artisanale bakkers, slager, charcutiers, enz. Rondom het plein zijn tal van cafés en restaurants te vinden waar men iets kan eten of gewoon op een terrasje neerstrijken.
04.04.2019
SOPHIE WHETTNALL – ETEL ADNAN 04.04.2019 > 04.08.2019
WOE > ZON 10:30 > 18:00 Gesloten op feestdagen (01.05.2019)
entry free: 8,00 € // 4,00 € // 2,50 € // 1,25 € // 0 € Eerste zondag van de maand 11u30: gratis rondleiding (inbegrepen in de toegangsprijs)
CENTRALE - Sint-Katelijneplein 44 1000 Brussel
Sophie Whettnall (1973) werkt met video, foto, installaties en performance. In 1999 werd ze bekroond met de Prijs van de Jonge Schilderkunst. Ze geniet internationale erkenning. Het werk van Sophie Whettnall focust sinds de jaren 1990 op het debat rond de krachten die onze relatie met de wereld definiëren door ze concreet vorm te geven en ze te documenteren. De kunstenares concentreert zich onder andere op het licht waarvan ze de aanwezigheid, de doorgangszones en de afwezigheid analyseert. Haar werk oogt esthetisch en is tegelijk gevoelig en krachtig. Het steunt op een dialectische spanning en een poging om tegenstrijdige concepten en percepties met elkaar in dialoog te brengen: zachtheid en sensualiteit, yin en yang, vrouwelijkheid en mannelijkheid… Naar ze zelf toegeeft, draagt haar werk ook bij tot een vorm van autobiografische onthulling. Zoals gebruikelijk in het kader van tentoonstellingen rond Brusselse artiesten in de CENTRALE, werd Sophie Whettnall uitgenodigd om een internationale kunstenares te kiezen die samen met haar zou exposeren. Ze selecteerde schilderijen, tekeningen, aquarellen en etsen van Etel Adnan. Op het kruispunt tussen het Oosten en het Westen, is het werk van de in 1925 in Beiroet geboren Etel Adnan doordrongen van vruchtbare warme oorden, een verschroeiende zon en steile bergtoppen. De literaire dimensie wordt in schilderkunst omgezet: de schilderes is immers ook schrijfster en werkte al met een aantal toneelregisseurs samen.
Bekijk alles